Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΤΟΣEΛΙΔΑ - 1gymneaptech.wikispaces.com

Η ΝΕΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΤΟΣEΛΙΔΑ - 1gymneaptech.wikispaces.com
Πρόκειται να λειτουργήσει βοηθητικά στις ήδη υπάρχουσες ιστοσελίδες και στο e-mail ,κυρίως στο απευθείας ανέβασμα εργασιών των μαθητών από το σπίτι στο wiki 
( 1gymneaptech.wikispaces.com).
To wiki είναι σαν ηλεκτρονική ψηφιακή τάξη ,όπου ο καθένας θα μπορεί επίσης να ανεβάζει , να δει και να κατεβάζει αρχεία που ανεβάζουν άλλοι μαθητές ή ο καθηγητής.
Πρόκειται για κλειστή ιστοσελίδα .Ο μαθητής θα μπαίνει με το username "1neap'' , το password θα δοθεί μέσα στην τάξη.
Όταν θα μπαίνει στο wiki θα βγαίνει ένα μικρό παράθυρο ,όπου θα δίνει το username και to password ,θα αποτσεκάρει (σβήνει το ν στο κουτάκι) εκεί που λέει ''Keep me signed in" και θα πατάει το μπλε κουμπί ''Sign in" και μπαίνει στο site.(Ασπρίζει η οθόνη).
Πάνω δεξιά κλικ στο ''pages'' και βλέπει ότι αρχεία έχουν ανέβει μέχρι στιγμής.
Αν θέλει να κατεβάσει κάτι κλικ πάνω του και μετά στην σελίδα που βγαίνει κλικ πάνω και λίγο δεξιά στο κουμπί ''Download" και κατεβαίνει το αρχείο στον υπολογιστή του.
Αν θέλει να ανεβάσει ένα αρχείο ,φροντίζει στην ονομασία του αρχείου να υπάρχει και το επίθετο του. Κατόπιν στην σελίδα "pages and files'' κλικ πάνω και λίγο δεξιά στο κουμπί "Upload Files" ,βγαίνει ένα μικρό παράθυρο και πατάει κάτω δεξιά το κουμπί "Add Files" και προσδιορίζει την θέση και το αρχείο που θέλει να ανεβάσει. Σε μια μικρή μπάρα φαίνεται η πρόοδος της διαδικασίας που σύντομα τελειώνει. 'Οταν θέλει να βγει από το 
site πρέπει να πατήσει τέρμα πάνω δεξιά το ''sigh out'' για ασφαλή έξοδο.
Την όλη επίβλεψη έχει ο καθηγητής που μπαίνει με δικούς του κωδικούς ,ως διαχειριστής του site ,και είναι αυτός που μόνο μπορεί να σβήσει ένα αρχείο.
Το παρόν wiki λειτούργησε πειραματικά για λίγο διάστημα πριν 1-2 χρόνια και θα αρχίσει να λειτουργεί και πάλι από αύριο 23/11/2015 και ελπίζουμε να προτιμηθεί από αρκετούς μαθητές.
Περισσότερα στη τάξη.
-------------------------------------------------------------
Υ/Γ: Κάνοντας κλικ στο Tags χωρίζονται οι καταχωρήσεις στην agym (Α΄ Γυμνασίου) , bgym (B΄ Γυμνασίου) , cgym (Γ΄ Γυμνασίου) , lipa ( Λοιπά) , 4gym (4ο Γυμνάσιο - Γ΄ Γυμνασίου )
Το ίδιο κάνουμε αν κάτω από το κουμπί Filter πληκτρολογήσουμε ένα tag .
To wiki συνεχίζεται .Ελπίζουμε να το αγκαλιάσουν και οι μαθητές.
Το Υ/Γ γράφτηκε στις 7/11/2016.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 1,2,3,4 ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΑΠΟ PROJECT 2014-15

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (LINK) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 1,2,3,4 , ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ , ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ , ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ PROJECT ΣΧ. ΕΤ. 2014-15.